نماد سایت اخبار سیستمهای حفاظتی و نظارتی

منظور پلیس فتا در مورد هشدار تنظیمات دوربین مداربسته چه بود؟

هشدار در تنظیمات دوربین مدار بسته

دیروز سرهنگ دوم علی محمد رجبی، رئیس تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا هشدارهایی در مورد تنظیمات دوربین های مدار بسته داد تا به عنوان یکی از بلندپایه ترین مقام های امنیتی در مورد فضای سایبری مردم را در مورد استفاده از دوربین مدار بسته آگاه سازد. بگذارید ابتدا به متن خبر و صحبت های سرهنگ رجبی بپردازیم:

پایگاه خبری پلیس، سرهنگ دوم علی‌محمد رجبی افزود: امروزه دوربین‌های مداربسته یکی از اجزای امنیتی منازل، شرکت‌ها و کسب‌وکارها هستند و این نکته حائز اهمیت است که نصب دوربین‌های مداربسته همان‌طور که باعث بالا رفتن امنیت می‌شود، در صورت عدم رعایت ملاحظات ایمنی می‌تواند زمینه سوءاستفاده را فراهم آورد.

وی ادامه داد: قابلیت اتصال دوربین مداربسته به شبکه و اینترنت، ضبط یا انتقال و مشاهده تصاویر زنده از راه دور باعث شده تا کاربران بیش از گذشته به دنبال استفاده از دوربین‌های جدید و بروز باشند.

رجبی تأکید کرد: همین قابلیت‌های جدید اگر به‌ درستی مدیریت نشوند می‌توانند زمینه سرقت اطلاعات را به دنبال داشته و امکان نفوذ هکرها به شبکه داخلی و هک دستگاه ضبط کننده ویدئویی شبکه (NVR) را فراهم آورد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا بیان داشت: دسترسی غیرمجاز به تصاویر دوربین‌های مداربسته تحت شبکه می تواند از طریق دسترسی به سرورهای شرکت‌های سرویس‌دهنده، دسترسی به برخی وب‌سایت‌ها، دسترسی با استفاده از کدهای مخرب ابزارهای Exploit و سوءاستفاده از آسیب‌پذیری نرم‌افزاری دستگاه‌ها و هک با استفاده از روش اسکن پورت و آی‌پی ثابت(IP valid) صورت پذیرد؛ لذا لازم است هموطنان عزیز در این خصوص موارد ایمنی را در نظر بگیرند.

اما اگر بخواهیم به صورت صحیح منظور این مقام امنیتی را برسانیم شاید باید مراقبت از تنظیمات دوربین مداربسته را یکی از مواردی بدانیم که که باعث بالا رفتن امنیت انتقال تصویر دوربین مدار بسته می شود. ما در مقاله چگونه امنیت انتقال تصویر دوربین مداربسته را بالا ببریم؟ مواردی را بیان کردیم تا افراد بتوانند موارد ضروری در مورد انتخاب دوربین مدار بسته و تنظیمات آن را بدانند و با توجه به آن هشدار ها انتخاب درستی داشته باشند.

اگر موارد سوء استفاده از تصاویر دوربین مدار بسته را بخواهیم به دو دسته تقسیم بندی کنیم به دو حالت می رسیم. حالت اول که از طریق هک و نفوذ به مودم یا سرور شکل میگیرد که کار زیادی از دست مصرف کننده بر نمی آید اما حالت دوم بابت سهل انگاری است که می توان از آن پیشگیری کرد.

این نکته را باید اضافه کنیم که همه ی سیستم های نظارتی و دوربین های مدار بسته که به شبکه وصل شده و از راه دور قابلیت بازبینی دارند در معرض خطر هستند ولی بیشترین آسیب نصیب اجناس بی نام با قابلیت انتقال تصویر P2P است.

دوربین های گردان که در بازار به نام Baby Cam وجود دارد، دوربین های لامپی و دوربین های فیش آی بی نام و نشان که در بازار به وفور و ارزان قابل تهیه است، هیچ تضمینی بابت امنیت و حریم شخصی برای کاربران قائل نمی شوند و بارها دیده شده با اسکن کردن کد روی یک محصول سر از تصویر زنده از خانه یک شخص غریبه در می آوریم.

پس می توان اولین گام مطمئن برای امنیت دوربین مدار بسته منزلمان را در خرید اجناس معتبر بدانیم و در وهله بعد استفاده از نصاب های مطمئن که زیر نظر شرکتهای معتبر کار میکنند و در آخر یک مراقبت کلی که می بایست برای همه ی وسایل تحت شبکه مان داشته باشیم مثل مودم، تلویزیون هوشمند و در نهایت dvr و NVR که ضبط تصاویر را انجام می دهند. پس می توان به طور خلاصه مواردی که امنیت دوربین مدار بسته را بالا میبرد لیست کنیم به این صورت است:

  1. استفاده از تجهیزات معتبر و صاحب نام
  2. خرید از فروشگاه های معتبر
  3. همکاری با شرکت یا افراد معتمد جهت نصب اجناس
  4. آموزش و آشنایی اولیه در مورد سیستم های نظارت تصویری
  5. تغییر رمزهای عبور مربوط به مودم و حتی دستگاه ضبط کننده دوربین
خروج از نسخه موبایل