آیا دوربین مدار بسته قابلیت ضبط صدا دارد؟

امروزه یکی از متداول ترین سوالاتی که از طرف مصرف کنندگان دوربین مدار بسته مطرح می شود، قابلیت ضبط صدا توسط این دستگاه های نظارتی می باشد که با توجه به شرایط نظارت، می تواند کاربردهای خاص خود را داشته باشد. آیا ضبط صدا در تمامی دوربین های مدار بسته امری شدنی است یا خیر؟ بی شک می توان این قابلیت را به عنوان یکی از امکانات ویژه و کاربردی در سیستم های نظارتی تلقی کرد. اما نکته ای که بایستی در این جا به آن دقت شود این است که تمامی دوربین های مداربسته قادر به ضبط صدا نمی باشند و تنها درصد کمتری از آن ها در بازار موجود اند که از قابلیت ضبط صدا و همچنین میکروفون پشتیبانی می کنند. شاید بتوان گفت که دلیل تولید کمتر این نوع دوربین مداربسته را بایستی در کاهش هزینه و همچنین در دلایل حقوقی آن دانست. البته در این میان نباید نا امید شد، زیرا بسیاری از دستگاه های ضبط کننده تصویر (XVR,NVR,DVR) با وجود امکان پذیر نبودن قابلیت ضبط صدا توسط دوربین مدار بسته، این بستر را برای شما فراهم می سازند که در کنار مشاهده تصاویر، ضبط صدا را هم در اختیار داشته باشید. همانطور که می دانید دوربین های مداربسته از انواع و تکنولوژی های گوناگونی برخوردار هستند که هر کدام متناسب با نیاز مصرف کنندگان طراحی شده اند. ایجاد قابلیت ضبط صدا در دوربین مداربسته، بنا به تکنولوژی مورد استفاده در آن ها در نظر گرفته می شود. به طور کلی دوربین های مدار بسته در دو دسته آنالوگ (AHD) و تحت شبکه (IP) قرار می گیرند که در ادامه قصد داریم به بررسی قابلیت ضبط صدا در این دو نوع تکنولوژی دوربین مدار بسته و ضبط کننده های آن ها بپردازیم، همراه ما باشید.

ضبط صدا در دوبین مداربسته آنالوگ (AHD)

تکنولوژی آنالوگ به عنوان یکی از ساده ترین تکنولوژی ها در سیستم های نظارتی به شمار رفته و پشتیبانی مستقیم از قابلیت ضبط صدا در این نوع دوربین ها، به میزان بسیار اندکی مشاهده شده است. از این رو وظیفه ضبط صدا در دوربین مدار بسته آنالوگ، اغلب به عهده ضبط کننده های تصویر آنان یعنی DVR و یا XVR ها می باشد. شما به راحتی می توانید به واسطه استفاده از دوربین مداربسته AHD و یک ضبط کننده ای که از ورودی های صدا پشتیبانی کند، از قابلیت ضبط صدا بهره ببرید. به طور مثال ممکن است در یک مدل دستگاه دی وی آر 6 کاناله (پشتیبانی از 6 دوربین مداربسته)، از 6 پورت ورودی صدا استفاده شده باشد که با اتصال میکروفون هایی جداگانه در کنار دوربین مدار بسته (که بایستی سیمی مجزا همانند سیم دوربین مداربسته کشیده شود)، از قابلیت ضبط صدا بهره ببرید.

ضبط صدا در دوربین مدار بسته آنالوگ

این نکته را هم بدانید:
میکروفون هایی که در جهت ثبت و ضبط صدا در سیستم های نظارتی ارائه شده اند دارای مدل های مختلف و متنوعی می باشند که ساده ترین آن ها تنها از یک میکروفون خالی بهره می برند. میکروفون های پیشرفته تری نیز در بازار موجود می باشند که قابلیت تنظیم و کنترل شدت صدا را فراهم آورده اند.

ضبط صدا در دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)

در داخل بسیاری از دوربین های تحت شبکه یا IP، یک میکروفون به صورتی پیش فرض جهت شنود صدا تعبیه شده است. شما می توانید با تهیه این نوع دوربین ها و فعال نمودن قابلیت صدا در آن ها علاوه بر مشاهده تصاویر، صدای محیط اطراف را هم در اختیار داشته باشید. در دوربین مدار بسته تحت شبکه، علاوه بر پورت تغذیه POE که وظیفه انتقال داده ها و تامین برق دوربین را عهده دار است، از یک پورت دیگری هم جهت اتصال میکروفون استفاده شده است که برق مورد نیاز میکروفون را تامین می کند. پس از اتصال میکروفون به منبع تغذیه می توانید با مراجعه به تنظیمات دوربین IP و Enable نمودن Audio، ویژگی ضبط صدا را فعال کنید. باید توجه داشته باشید که در اغلب دوربین های تحت شبکه، صدا به وسیله میکروفون های تعبیه شده در داخل دوربین مداربسته دریافت و به دستگاه ضبط کننده (NVR) منتقل می شود و سعی شده است تا از اتصال میکروفون جداگانه به دستگاه پرهیز شود. البته دستگاه های NVR و حتی XVR هایی موجود می باشند که با قابلیت پشتیبانی از میکروفون جداگانه، امکان شنود صدا را برای مصرف کنندگان تدارک دیده اند. در این صورت شما می توانید به تعدادی که این دستگاه ها به شما اجازه می دهند، به سیستم مداربسته تحت شبکه خود میکروفون آنالوگ اضافه نمایید.

ضبط صدا در دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مدار بسته امکان ضبط صدا را به صورت مداوم دارد؟

این موضوع کاملا بستگی به دوربین مدار بسته Turbo HD و تنظیمات دستگاه ضبط کننده شما دارد. دوربین های مدرنی در صنعت سیستم های نظارتی ارائه شده اند که قابلیت تنظیم ایجاد وقفه و یا ضبط صدا را به صورتی مداوم برای کاربران مهیا ساخته اند. با این وجود داشتن توانایی ضبط صدا توسط دوربین مدار بسته بدین معنا نمی باشد که صدا در هر لحظه در حال ضبط شدن است. این تنظیمات کاملا در دست کاربر و یا اپراتور می باشد.

کیفیت ضبط صدا در دوربین های مداربسته چگونه است؟

به طور کل هرچه میکروفون های قابل نصب در کنار دوربین های آنالوگ و یا دوربین مدار بسته های تحت شبکه شما به روزتر و یا مدرن تر باشند، قدرت ضبط صدای بیش تری را در اختیار خواهید داشت. توانایی اکثر دوربین های آنالوگ و تحت شبکه در ضبط صدا کاملا مثال زدنی است. البته باید در نظر داشت که استفاده از این نوع دوربین مداربسته در مکان هایی شلوغ، شما را در تشخیص صداهای افراد دچار مشکل می کند. در همین راستا هرچه محیط ساکت تر باشد ضبط صدا با کیفیتی مطلوب تر همراه خواهد بود. شایان ذکر است که فاصله دوربین با فرد مورد نظر در کیفیت ضبط صدا می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. به طور معمول اگر افراد با دوربین مدار بسته به میزان کمتر از 6 متر فاصله داشته باشند (به شرط وجود محیطی آرام)، دوربین می تواند به خوبی صدا را ثبت و ضبط نماید.

آیا ضبط صدا توسط دوربین مدار بسته قانونی می باشد؟

در بسیاری از کشورها همچون ایران، قوانینی در جهت ضبط صدا با سیستم دوربین مدار بسته وضع شده است که برخی از این قوانین یک طرفه می باشند. در واقع این قوانین بیانگر این است که ضبط صدا با دوربین مدار بسته می تواند حریم شخصی افراد را نقض کند. مسلما کسی دوست ندارد که مکالمات شخصی اش شنود و همچنین ثبت و ضبط شود. به همین سبب نصب دوربین مدار بسته بایستی با آگاهی کامل افراد آن محیط انجام گیرد. همچنین برخی از قوانین، حاکی از نصب غیر قانونی دوربین مدار بسته با قابلیت ضبط صدا (حتی با آگاهی افراد) می باشد. پس به منظور شنود و ثبت مکالمات باید دلایل مستحکمی داشته باشید تا مشکلاتی که باعث ضرورت نصب دوربین مداربسته با قابلیت ضبط صدا می شود مشخص شوند.

نوشته قبلی
نوشته بعدی
0 0 امتیاز
امتیازدهی به مقاله
اشتراک گذاری
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
آخرین ها
جدیدترین بیشترین آرا
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات
0
فکر شما را دوست دارم ، لطفا نظر دهیدx