در این مقاله به معرفی راهکار هایی می پردازیم که توجه به آن ها در هنگام خرید درب اتوماتیک شیشه ای ضروری به نظر می رسند. این راهکار ها و روش ها در شرایط و موقعیت های گوناگون به کار می آیند و باید با توجه به وضیعت خاص هر ساختمان از آن استفاده کرد. این وضعیت ها را به تفکیک نوع آن ها بررسی کرده و در کنار آن ها موارد استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای را هم مرور می کنیم:
انتخاب درب شیشه ای بر اساس نوع مکانیزم و عملکرد آن
درب های شیشه ای بر اساس شرایط و موقعیت استفاده به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند که رایج ترین آن ها درب اتوماتیک کشویی است. عملکرد ساده ی آن با باز شدن یکی از لَت ها به صورت کشویی و به روی لَت دیگر صورت می گیرد. اگر این جمع شدن برای دو لَت صورت بگیرد، نام محصول به درب اتوماتیک تلسکوپی تغییر می کند. اگر برای استفاده از درب شیشه ای با محدودیت فضا مواجه هستید، می توانید آن را در گوشه یا کنج یک ورودی قرار دهید تا درب اتوماتیک شیشه ای زاویه ای کار تردد را برای شما ساده تر کند. اگر درب شیشه ای را برای ورودی با تردد بالا نیاز دارید، مثلا برای بانک یا هتل، می توانید از درب های گردان استفاده کنید که به اصطلاح همیشه باز و در عین حال همیشه بسته هستند. حتی می توانید درب شیشه ای منحنی را برای ساختمانی که ورودی زیبایی دارد به کار برید تا بر شیک و خاص بودن مجموعه تاکید کنید.
انتخاب درب هایی با مکانیزم ویژه بر اساس موارد مهمی تعیین خواهند شد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
اندازه ورودی
اندازه فضایی که برای تردد در اختیار شما است می تواند مهم ترین مورد برای انتخاب درب ها باشد. از آنجا که بیشترِ درب های اتوماتیک نیاز به یک بخش ثابت و یک بخش متحرک دارند، فضای موجود را اندکی اشغال می کنند. به همین خاطر باید در نظر داشته باشید که برای مثال درب اتوماتیک کشویی دارای لت ثابت است که لت متحرک بر روی آن جمع می شود؛ اگر از چهار لت در مجموع استفاده می کنید، دو تای آن ها ثابت و دوتای دیگر متحرک خواهند بود. اما در مجموع تقریبا به اندازه نیمی از فضای ورودی شما برای لت های ثابت درگیر خواهد بود. در چنین مواردی و برای ورودی هایی که عرض بسیار کمی دارند، می توانید از درب اتوماتیک تاشو یا اتوبوسی استفاده کنید. همانطور که از نام آن مشخص است هر لت این نوع درب دارای لولایی است که آن را از وسط به دو نیمه تقسیم می کند و باعث تا شدن درب به روی خود (و نه لت دیگر) می شود، به این ترتیب تمام ورودی برای تردد باز خواهد شد. حتی می توانید درب های گردان را هم برای ورودی های اینچنینی به کار برید.
فرم ورودی
ورودی ساختمان شما یکی از اصلی ترین دلایل انتخاب درب شیشه ای با ساختار خاص آن است. در بیشتر مواقع می توانید از درب کشویی، لولایی، تلسکوپی یا تاشو استفاده کنید. اما اگر ورودی شما در کنج یک ساختمان قرار دارد، بهتر است درب اتوماتیک شیشه ای زاویه ای را به کار برید که از گوشه به دو طرف باز می شود. اگر فضای زیادی در اختیار دارید درب های گردان یا درب های منحنی هم گزینه های مناسبی برای شما هستند که با ظاهر شیک و خاص خود تاثیر متفاوتی بر فرم ورودی ساختمان خواهند داشت.
انتخاب موتور (اپراتور) درب شیشه ای
از اصلی ترین دلایل انتخاب اپراتور درب شیشه ای میزان تردد از آن است. اگر این محصول را برای ساختمانی با میزان تردد بالا استفاده می کنید، مسلما باید از موتور پرقدرت تری استفاده کنید، برای این منظور موتور های اروپایی (عمدتا ایتالیایی و آلمانی) بهترین گزینه هستند. با وجود آن ها می توانید حتی تردد های نا محدود مانند رفت و آمد های یک بانک را هم تحت پوشش قرار دهید. برای تردد های کمتر از آن (برای اماکنی مانند سوپر مارکت ها) می توانید اپراتور های ایرانی را به کار برید. از آنجا که بودجه در نظر گرفته شده برای خرید درب شیشه ای از مهمترین (و شاید مهمترین) مورد برای انتخاب محصول است، باید به این مورد هم توجه ویژه ای داشته باشید.
اتصال درب اتوماتیک شیشه ای به سیستم کنترل تردد
درب اتوماتیک شیشه ای قابلیت اتصال به سیستم های گوناگون را دارد و می توانید برای حفظ امنیت در شرایط و موقعیت های مختلف آن ها را به کار برید. در ادامه این موارد و شرایط استفاده از آن ها را بررسی می کنیم:
چشمی ساده
ساده ترین نوع اتصال برای درب های اتوماتیک، استفاده از چشمی های تشخیص حرکت است. این چشمی که بر بالای درب نصب می گردد، با تشخیص حرکت افراد درب را به طور اتوماتیک باز می کند. این سنسور ها قابلیت تشخیص وزن را هم دارند و می توانند وزن و حرکت حیوانات خانگی را انسان تشخیص دهند تا عملکرد مجموعه با کمترین خطای ممکن همراه باشد. چشمی ها در بخش داخلی و خارجی یک درب نصب می شوند و تردد از هر دو طرف را به سادگی ممکن می کنند.
چشمی هوشمند
این نوع چشمی ها برای استفاده در اماکن خاصی مانند بیمارستان ها مناسب است. برای مثال در نظر داشته باشید که ساعت های خاصی برای رفت و آمد در یکی از بخش های بیمارستان در نظر گرفته شده است؛ مثلا زمان ملاقات از ساعت 2 الی 4 بعد از ظهر می باشد. این چشمی به طور هوشمند در ساعاتی که برای آن تعیین شده است امکان تردد از قسمت خارجی را ممکن می کند، اما پس از آن که این زمان به اتمام رسید، به طور اتوماتیک باز و بسته شدن درب متوقف می شود و فقط امکان خروج از بخش وجود خواهد داشت.
دستگاه های کنترل تردد
دستگاه های کنترل تردد یکی از اصلی ترین ابزار ها برای در اختیار داشتن اطلاعات رفت و آمد است و شما می توانید آن را برای انواع ساختمان های اداری به کار برید. برای مثال می توانید دستگاه اثر انگشتی حضور و غیاب در یک اداره یا شرکت را به درب شیشه ای متصل نمایید و ورود افراد را منوط به تشخیص هویت افراد با اثر انگشت آن ها (یا تشخیص چهره و کارت) کنید. به این ترتیب می توانید علاوه بر کنترل رفت و آمد افراد و کارمندان مجموعه، اجازه عبور و مرور را فقط به افراد مجاز بدهید و علاوه بر آن نیازی به حضور نیروی انسانی برای باز و بسته کردن درب هم نخواهید داشت.